tisdag 23 juni 2009

Försvararen 2

"Advokatens roll i en rättsstat är grundläggande och att diskutera advokatens roll blir lite som att diskutera vattnets roll för sjöfarten." (Johan Munck)

Den här tidskriften riktar sig till alla och envar. Men den riktar sig ändå främst till advokater, poliser, åklagare och domare och självklart också till våra politiker, de som skapar våra lagar. Med andra ord till alla som på det ena eller andra sättet är involverade i rättsväsendet.


I FÖRSVARAREN kan ni läsa om brott och straff. Vi berättar om gällande lagstiftning inom straffrätten, om nya lagar och om lagstiftningsarbetet.


Vi följer och rapporterar om pågående intressanta rättegångar men vi skall också rapportera från rättegångar där strålkastarna inte finns på plats.


Vi berättar om försvarsadvokatens roll i brottmålsprocessen men också om domarens, åklagarens och polisens roller.Som försvarare har vi till uppgift att stå på barrikaderna. Där kommer vi att befinna oss och våra intentioner är att vi skall tala klarspråk.

Vi kommer att motarbeta alla reaktionära angrepp på försvararrollen men vi kommer inte att dra oss undan om det visar sig att en försvarare misskött sitt arbete. Då kommer vi att ge vår syn på saken och inte gömma oss bakom några utslätande bortförklaringar.
---
Det som står över sträcket är vad ni kan läsa i den alldeles extraordinärt viktiga tidning, FÖRSVARAREN, som insides ifrån avslöjar göteborgs ruttna rättsväsende.

Men så gör man ju vad man kan för att frysa ut advokaten, så klart!






Läs även coruptio.bogg!





Inga kommentarer: